VoetReflex & Sensi Therapeut

Keltisch zeezout

“een vrucht van alle elementen uit de natuur die samen komen:
het water uit de Oceaan, de klei van de Aarde, de warmte van de Zon de droogte van de Wind”

 

Wat is Keltisch zeezout?

Binnen onze diverse therapieën adviseren we natuurlijke producten en grondstoffen.
Naast suiker is zout zo’n beetje de belangrijkste smaakmaker in onze gerechten. Daarom adviseren wij in plaats van de bekende keukenzouten die u in de supermarkt koopt (ook de zogenoemde zeezouten) juist het 100% natuurlijk Keltisch zeezout.
Met Keltisch zeezout wordt bedoelt het zout, op traditionele wijze gewonnen, uit het gebied Guérande, Bretagne, Frankrijk. Keltisch zeezout bevat alle mineralen en sporenelementen die voor een gezond lichaam nodig zijn. Keltisch zeezout is goed voor jong en oud, voor mensen, dieren en zelfs planten. Iedereen die bewust bezig is met gezondheid zal geïnteresseerd zijn in de werking van Keltisch zeezout. Keltisch zeezout is er in twee verschillende vormen

  • Als ‘sel gris’ (grijs zout), ook wel ‘gros sel marin’ (grof zeezout) genoemd
  • Als wit tafelzout, ‘fleur de sel’ (bloem van het zout) genoemd

Beide vormen zijn zeer rijk aan mineralen en spoorelementen, wat een bijzonder volle en complexe smaak geeft, dat behalve zout- ook zoet- en bittertinten bevat.
Van alle zouten heeft Keltisch zout het laagste gehalte aan natriumchloride en is daarmee het zachtste ‘vriendelijkste’ zeezout ter wereld. Het ruim tweeduizend jaar oude Keltische zoutwinningproces is hiervoor verantwoordelijk.

 

Keltisch Zeezout, is een mineraalrijk zeezout dat met liefde en respect voor de natuur op traditionele wijze wordt gewonnen in de Guerande streek in Bretagne, Frankrijk. Hier liggen de meer dan 2000 jaar oude zoutmoerassen die door de Kelten zijn aangelegd.

Nog steeds laat men zeewater binnenkomen via een ingenieus kanalenstelsel, waarbij het zout van het ene naar het andere ondiepe bassin wordt geleid. Na 2 weken wordt het zout onder de zon gedroogd en handmatig opgeschept door een “paludier” (zoutboer). De grijzige kleur en het uniek laag natriumgehalte dankt het ongeraffineerde zout aan de bijzondere kleibodem. Hierdoor ontstaat het zachtste en vriendelijkste zeezout ter wereld wat wel alle mineralen, zoals magnesium bevat , die voor een gezond lichaam nodig zijn.

We kennen drie soorten Keltisch Zeezout:

  • Grijs Keltisch zeezout: een stoer en ietwat vochtig grof zeezout
  • Fijn Keltisch zeezout: het gemalen grijs Keltisch zeezout
  • Fleur de sel: het fijn culinair wit tafelzout.
  • Gedroogd Keltisch Zeezout.

 

Sinds kort ook verkrijgbaar de variant van Keltisch Zeezout met biologische groenten & kruiden,  kruiden, zeewier & pepers.

Deze gaan daarnaast bijzonder goed samen met vlees, vis, gevogelte en groenten van de grill en BBQ. Al deze heerlijke variaties, welke overigens het Europees Biologisch keurmerk dragen, strooit u  na  het koken over uw gerechten. Natuurlijk kunnen al deze zouten ook worden gebruikt als een smaakmaker bij salades en dressings . Gewoon wat olijfolie of een mooie witte wijn azijn mengen en “voila”, een culinaire verrassing is geboren.

Deze subtiele mix van zout en groenten en/of specerijen.

De meest gebruikte toepassing van Keltisch Zeezout is in de keuken.

Het zout wordt door de zon en de wind op de bodem van klei gedroogd waardoor het nog wat vochtig kan aanvoelen. Dit is een van de belangrijke eigenschappen van Keltisch zeezout.

Het grof Keltisch Zeezout gebruik je om mee te koken, marineren en het geeft een mooie smaak over je gerechten. Om de grove korrels fijner te maken gebruik je een vijzel of een goede zoutmolen. Wanneer het zout nog te nat is en blijft kleven in de zoutmolen , dan kun je het zout natuurlijk ook drogen op een katoenen doek onder de warme zon (of op verwarming/kachel)

Voor het fijne Fleur de Sel gebruik je geen zoutmolen. Je strooit het handmatig, net als het fijn Keltisch zeezout, over de gerechten zoals over een hardgekookt eitje, salade, nootjes en gebakken aardappeltjes.

In de badkamer:

Badzout:

Door een (voeten)bad te nemen met grof Keltisch zeezout gun je jouw lichaam vele mineralen die we als mens nodig hebben. Door circa 300 gram (in een voetenbad circa 80-100 gram) grof Keltisch zeezout in een warm bad te strooien breng je de zee simpelweg naar de badkamer en zal de huid, ons grootste orgaan, alle mineralen en sporenelementen eenvoudig opnemen.

Het prachtige badzout  onderscheidt zich door de aanwezigheid van het complete mineralen complex van het Keltisch zeezout, en door de toegevoegde etherische oliën, kruiden en parfums.

Verkrijgbaar in de geuren:

  • munt
  • lavendel
  • rozen
  • kamille

Scrubzout:

Het Keltisch scrubzout is van uitzonderlijk hoge kwaliteit en is uitsluitend gecreëerd uit 100% natuurlijke ingrediënten. Zelfs het vocht uit het Keltisch   zeezout wordt opgevangen en weer hergebruikt in de unieke samenstelling van de olie .De  Keltische scrubzouten hebben een vitaliserende werking, mede door het volledige spectrum aan mineralen wat in Keltisch zeezout aanwezig is. Daarnaast zal uw huid, door de scrub techniek, langer en egaler bruin worden tijdens het zonnebaden. Door de gebruikte etherische oliën, op basis van de aanwezige bloemen en kruiden, onderscheid  Keltisch scrubzout  zich duidelijk van de goedkopere “fabrieks scrubzouten”.

Op dit moment zijn er verschillende heerlijk ruikende en verzorgende geuren ontworpen zoals: Kokos, Aloë Vera, Lavendel en Aardbei.

Bruisballen

Nieuw en uniek in de Keltische badlijn zijn de handgemaakte bruisballen, werkelijk een feest van wellness in bad.  Daarnaast is het een primeur in de wereld, want zover wij weten is er nog nooit een bruisbal gemaakt met als basis het 100% natuurlijk Keltisch zeezout. Deze unieke handgemaakte bruisbal bestaat, naast het Keltisch zeezout, uit een heerlijke ruikende en verzorgende etherische olie.

Deze Keltisch Zeezout producten zijn verkrijgbaar bij Praktijk Sulot .

Back to Top