VoetReflex & Sensi Therapeut

Ontspannende massage of therapeutische behandeling

Bij VoetreflexPlus therapie kan zowel voor ontspanningsmassage als een therapeutische behandeling gekozen worden. Het uitgangspunt bij ontspanningsmassage spreekt voor zich maar zeker als u weet dat “75 % van klachten dus ook de lichamelijke klachten stress gerelateerd zijn” dan is het belang van ontspanning duidelijk. Bij een therapeutische behandeling wordt er gewerkt vanuit de klacht en zal er na het afnemen van een anamnese een klachtgericht behandelplan met diverse massages opgesteld worden.

Energetische massages

Energetische massages zijn gericht op de psyche van de mens ,het opnieuw vrij laten stromen van energie waardoor herstel van de mentale, emotionele en spirituele balans. Ze worden toegepast bij chronische klachten waaronder vermoeidheid, stress of burn-out. De bij deze masages gebruikte technieken zijn over het algemeen meer intuitief, zachter en vooral ook rustgevend. Enkele voorbeelden van energetische masages zijn; Zonnevlechtmassage, Chakra, Polariteits, Aura en Metamorfosemassage.

Specialisaties:

Zwangerschapsreflexologie:

Tijdens de zwangerschap moet het lichaam hard werken en er vinden vele veranderingen plaats.
De zwangerschapsreflexologie is er tijdens deze periode op gericht  om de eventuele bijkomende klachten zoveel mogelijk te verlichten.

Hierbij kunnen we evt denken aan:

misselijkheid, maagpijn, vermoeidheid, rugpijn, pijn in het bekken, stemmingswisselingen, obstipatie,(terugkerende)blaasontsteking, oedeem, ( lichte) hoge bloeddruk en beginnende zwangerschapsdiabetes.

Ook als er geen klachten zijn is Zwangerschapsreflexologie waardevol voor je. Het is een moment van rust en ontspanning voor jou en je ongeboren kind. Het geeft een goede voorbereiding op je bevalling en het stimuleert de band tussen jou en je kind.

Behandeling door een Voetreflextherapeute is een goede aanvulling maar is nooit een vervanging van verloskundige of gynaecoloog.
Blijven er vervelende klachten na de komst van het kindje, is de balancerende, harmoniserende en herstellende werking van Voetreflextherapie een fijne aanvulling op het herstel.

Gewichtsbeheersing:

De Chinese Voetreflex gedachte spreekt niet van overgewicht maar gebrek aan evenwicht en balans. De disbalans kan veroorzaakt worden door stofwisselings of psychlogische problemen soms ook door een verkeerde leefstijl. Met gerichte massages die de spijsvertering ondersteunen, leefstijl en voedingsadvies werken we aan meer balans. Heel effectief voor mensen die met een dieet bezig zijn en die extra gestimuleerd willen worden

Massage bij Kanker:

De diagnose “kanker” zorgt bij de meeste mensen voor grote angst, paniek, shock, hopeloosheid en het gevoel van isolatie!
VoetreflexPlus massages zijn bij uitstek geschikt om de geest tot rust te brengen zodat de client kalmeert. Tevens kan de massage bijdrage om de bijwerkingen van de chemokuren (misselijkheid, vermoeidheid, pijn en verlies van gevoel in de ledematen) te verminderen. De massages dienen alleen als ondersteuning & niet als behandeling!

Massage bij Fibromyalgie:

Fibromyalgie: letterlijk vertaald als Bindweefselspierpijn. Het is een chronisch pijnsyndroom, dat te vergelijken is met zware spierpijn over het hele lichaam die zich bevindt in spieren, spier- en gewrichtsaanhechtingen en pezen. Pijn door het hele lichaam en vermoeidheid zijn de belangrijkste symptomen.

Verdere klachten zijn hevige chronische spierpijn, hoofdpijn, slaapstoornissen (of niet uitgerust ontwaken), vermoeidheid, pijn in de gewrichten, een dof of tintelend gevoel, een prikkelbare darm, problemen met het geheugen en/of concentratie, ochtendstijfheid, gevoeligheid voor kou, kaakpijn, problemen met de blaas, depressies, huidirritaties, onbehaaglijk griepachtig gevoel met spierpijn en opgezwollen handen.

VoetreflexPlus Massage bij fibromyalgieklachten kan bijdrage tot:

  • Verminderen of verdwijnen van de pijnklachten;
  • Verminderen van slaapproblemen
  • Verminderen van spanning in het lichaam
  • Geeft meer rust in het hoofd
  • Verdwijnen van subklachten

Tevens kan ik u:

  • adviseren, indien van toepassing, op het gebied van voeding en de werking van gedachtenkrachten;

VoetReflex & de behandeling van Hielspoor:

HIELSPOOR (EN PEESPLAATONTSTEKING)

Hielspoor is een abnormaal botuitsteeksel aan het hielbot in de vorm van kromme doorn  (ontstaan door de voortdurende trekkrachten van de peesplaat aan het bot). Een hielspoor bevindt zich vaak daar waar de peesplaat zijn aanhechting heeft op het hielbeen. Dit is met rontgenfoto’s aan te tonen. Indien er op de röntgenfoto geen afwijkingen te vinden zijn dan is er eerder sprake van een irritatie of ontsteking van de peesplaat. Peesplaatonsteking (Fasciitis plantaris) is een overbelastingsblessure ter hoogte van de aanhechting van de peesplaat van de voet (fascia plantaris ) aan de binnen- onderzijde van de voet. De peesplaat is het sterke weefsel aan de onderzijde van de voet, dat de verbinding vormt tussen de tenen en de hak. Het vormt samen met de spieren en botten de voetboog. Bij de aanhechting aan het bot zijn er degeneratieve afwijkingen van de peesplaat door herhaaldelijke kleine scheurtjes Soms laat een röntgenfoto een verkalking zien (hielspoor ), ontstaan door de voortdurende trekkrachten van de peesplaat aan het bot. Het is heel opvallend dat de laatste decennia steeds meer mensen last krijgen van ernstige pijn op een bepaalde plek in hun voetzolen. Omdat het pas zo kort geleden ontstaan is heeft het bijna zeker te maken met iets wat de mensheid pas kort geleden is gaan veranderen in zijn leeftijl. Vanuit de natuurgeneeskundige visie komt dan vooral de verandering in eetgewoonten, de toename van stress en de toename van electromagnetische trillingsfrequenties (UMTS masten, computers en telefoons) als mogelijke oorzaken naar voren.

VoetreflexPlus Massage bij hielspoor
Ontgiftende werking
Filtrerende en uitscheidende werking van afvalstoffen.

Tevens kan ik u ondersteunde oefeningen adviseren.

AnShen-Hoofd-, Nek, Schoudermassage:

Deze massage is een combinatie van Chinese Acupressuur en Westerse massagetechnieken. Na deze massage zie en ervaar je een verbeterde doorbloeding, een ontspanning van de div. weefsels en pijnvermindering in het gemasseerde gebied. Dit is een zeer zachte massage van hoofd nek & schouders. Het effect is zeer groot. Diepe ontspanning en het verdwijnen van stijve en gespannen spieren zijn het resultaat. Stress, hoofdpijn en ongewenste spanning verminderen aanmerkelijk. Als er verder geen klachten en/of problemen zijn is er bij deze massage geen intakegesprek nodig.

Back to Top