VoetReflex & Sensi Therapeut

Sensi Therapie.

Wat is Sensi®-therapie?

 • Wat niet in je lichaam thuishoort – eruit halen;
 • Wat tekort in je lichaam is – aanvullen;
 • Direct behandelen zodat balans ontstaat.

Steeds meer mensen beginnen zich te realiseren dat ze verantwoordelijkheid mogen gaan dragen voor zichzelf. Ziek-zijn heeft je iets te zeggen. Het is een signaal van het lichaam. Luister ernaar en leer erover. Sensi®-therapie is gericht op jouw vragen van deze tijd. Sensi-therapie beziet de mens in z’n totaliteit en richt zich niet alleen op de klacht maar ook op onderliggende oorzaken en problemen. Zowel kinderen als volwassenen kunnen in hun totaliteit worden behandeld.

Deze therapie is erop gericht om je eigen kracht te versterken, zodat je meer in balans komt en blijft.
Het zelfgenezend vermogen van ons lichaam wordt aangesproken en gestimuleerd.
Doel is om de achterliggende oorzaak van de fysieke en/of mentale klacht te achterhalen en weg te nemen.
Tijdens de behandeling krijg je inzicht in je klacht en worden emotionele blokkades losgelaten.
Door bewustwording van deze inzichten kun je opnieuw keuzes maken in jouw leven.

Voorafgaand aan een behandeling begin ik met een gesprek, om het probleem waar je tegenaan loopt in beeld te krijgen!!
Bij Sensi-Therapie wordt gebruik gemaakt van een combinatie van therapieën (natuurgeneeskundig) die volgens een vast protocol met een biosensor gemeten wordt.
Mensen krijgen lichamelijke & of mentale klachten agv allerlei oorzaken.

Een gezond en gelukkig leven is een leven in balans.

Met Sensi-therapie nodig ik je uit om “uit je hoofd” te gaan en in je lijf te voelen wat JIJ nodig hebt. Tijdens de sessies bewandelen we samen de weg naar jouw binnenste. De pijnpunten die jij hierbij tegenkomt worden helder en kunnen losgelaten worden. Je krijgt duidelijkheid en komt weer in contact met je diepste zelf. Jouw energie komt in balans en door de innerlijke harmonie kom je in je kracht te staan.

Sensi-therapie bestaat uit diverse therapievormen en gaat er vanuit dat de klachten waar je last van hebt,  zowel geestelijk als lichamelijk, zijn ontstaan uit een verstoring in ons energetisch lichaam. Deze kunnen veroorzaakt zijn door bijv. negatieve gebeurtenissen, angsten, emoties, trauma’s maar ook door onbewust overgenomen angsten van onze ouders; thema’s die soms generaties lang blijven spelen. Bij sensi-therapie wordt gebruik gemaakt van verschillende bestaande therapieën uit de natuurgeneeskunde, waarbij het zelfgenezend vermogen van het lichaam aangesproken en gestimuleerd wordt. Met een biosensor wordt volgens een vaststaand protocol gemeten in het energieveld van de cliënt om na te gaan wat lichaam en geest op dat moment nodig hebben om meer in balans te komen.

Een korte omschrijving van de diverse behandeltherapieën volgt hieronder:

 • Drukpuntmassage:
 • Op het lichaam zitten bepaalde meridiaanpunten. Wanneer deze gevoelig zijn bij aanraking met lichte druk dan kan er gekeken worden welk thema hier achter ligt. Hierdoor gaat jouw lichaam zichzelf herstellen.
 • Holistic Pulsing:
 • Door deze manier van het lichaam bewegen worden blokkades losgemaakt kan de energie weer door je lichaam stromen.
 • EFT (Emotional Freedom Technique):
 • Vanuit de kern van je probleem (bijv. angst, fobie, schuldgevoel, dwangmatige gedachte), worden op bepaalde punten op het gezicht, de handen en bovenlichaam zachte klopjes gegeven om zo vastzittende emoties los te maken zodat er balans voor in de plaats kan komen.
 • Edelstenen therapie:
 • Edelstenen kunnen heel diep doorwerken op onze emotionele laag. Tijdens het protocol kan worden gemeten welke steen je kunt dragen of ‘s nachts onder je kussen kunt leggen, als een soort bescherming zodat je dichter bij jezelf kunt blijven.
 • Remedies en Voedingssuplementen, Orthomoleculair en diëten:
 • Naast de diverse behandelingen zijn er middelen nodig om het proces dat in je begonnen is te ondersteunen zodat de effectiviteit groter is. Het lichaam kan ook vol zitten met giftige stoffen (tgv inentingen of voeding) en door middel van diverse middelen en/of diëten kan het lichaam ook de mogelijkheid krijgen om te ontgiften zodat de balans hersteld kan worden. Ook kan sprake zijn van een tekort aan bepaalde stoffen en is er aanvulling nodig.

 

Dieet en Allergiemeting: Stoppen met toevoegen van gifstoffen in het lichaam

Meestal is er na 1 tot 3 behandelingen zoveel herstel opgetreden, dat je je  weer stabiel en ontspannen genoeg voelt om weer op eigen kracht verder te gaan. Je krijgt meer inzicht in je gedrag en situatie, waardoor je beter in staat bent dicht bij jezelf te blijven.

Sensi-Therapie is geen vervanging voor de reguliere artsen maar wel goed te gebruiken naast behandeling en medicatie van uw arts.

 

Voor welke klachten is Sensi-therapie:

 • Overgevoeligheid in de vorm van ADHD, Autisme, HSP, Nieuwetijdskinderen e.d.
 • Chronische lichamelijke klachten
 • Vermoeidheid, Burn-out
 • Depressiviteit
 • Emotionele spanningen (angsten, piekeren, woede-aanvallen, apathie)
 • Traumaverwerking na bijvoorbeeld seksueel misbruik of slechte jeugd
 • Rouwverwerking
 • Scheidingverwerking
 • (Gedrags) problemen met een kind (bv. huil baby, bedplassen, zeer verlegen kind)
 • Slaapproblemen
 • Migraine en andere hoofdpijn klachten
 • Allergieën, eczeem, jeuk
 • Zelfvertrouwen, angsten, niet lekker in je vel zitten
 • Fobieën

 

Na de Behandeling:

Is het drinken van water na een behandeling echt zo belangrijk!

Na een Sensi-therapie behandeling is mijn advies om veel water te drinken. Waarom is dat eigenlijk belangrijk? Tijdens de behandeling komen allerlei giftige afvalstoffen vrij. Deze kunnen het beste je lichaam zo snel mogelijk verlaten!!. De afvalstoffen worden dan met het water uitgescheiden.!  Want als je niet genoeg water drinkt, wat gebeurt er dan? Je lichaam kan ondanks dat je koffie, thee, sappen, limonade, drinkt toch uitgedroogd raken omdat je lichaam alleen water herkent als vocht. Bij de eerder genoemde dranken moet je lichaam in werking worden gesteld om het weer af te breken, op te slaan en af te voeren. Dit proces kost water. In feite droog je daardoor ook uit. Dus houdt je vochthuishouding in balans door veel water te drinken. Weet jij dat je organen kunnen uitdrogen als je niet genoeg water drinkt? En dat je lichaam daardoor ziek kan worden?
Als je hier meer over wilt weten dan is het boek “Water het goedkoopste medicijn voor je gezondheid, voor genezing, voor je leven van Dr F. Batmanghelidj” een aanrader om te lezen.

Waarom geen koud water?

Het drinken van koud water doet ons lichaam afkoelen en dus ook onze spijsvertering. Hierdoor wordt koud water minder goed verteerbaar. Vanuit de TCG en de Ayurveda is het belangrijk om ons spijsverteringsvuur aan te houden. Met het drinken van koud water kan je dit doven en kunnen er spijsverteringsklachten ontstaan. Het koude water komt in de maag terecht die verkrampt er kunnen darmkrampen of koliekpijn ontstaan. Ook kan het de bloeddruk verhogen doordat het de weefsels doet samentrekken, afkoelt en zo bloedvaten vernauwen. Menstruatiepijnen kunnen verergeren door het drinken van koud water.

De voordelen van het drinken van  Warm Water.

Spijsverteringsklachten worden zo voorkomen. Het maakt minder moe, warm water geeft namelijk energie. Bij mensen die nachtzweten of veel sporten is het aanvullen van het verlies aan vocht belangrijk. Warm water zorgt voor een goede doorbloeding aan maag en darmen. Door het warme water vind er geen verkramping plaats en heeft het een gunstige werking op de ontlasting. Het drinken van warm water kan de bloeddruk verlagen. Het heeft een gunstig effect op menstruatiepijn, steken en / of krampen kunnen minder heftig zijn. Het verwarmen van water houdt niet alleen je lichaam op temperatuur, het bevat ook minder toxines doordat door het koken van het water ver

 

 

************************************************************************************************************************

Steeds meer mensen beginnen zich te realiseren dat ze verantwoordelijkheid mogen gaan dragen voor zichzelf. Ziek-zijn heeft je iets te zeggen. Het is een signaal van het lichaam. Luister ernaar en leer erover.

*************************************************************************************************************************

Back to Top